Esiintyjät
Tutustu CMADFI 2020:n puhujiin ja panelisteihin!
Päivän ohjelman löydät Ohjelma-sivulta.

Mikko Alasaarela
Mikko on kansainvälisesti kokenut tekoäly-yrittäjä ja yhteisöjen rakentaja, jolla on pitkä tausta Piilaaksosta ja Berliinistä. Hän rakentaa tällä hetkellä avoimen datan alustaa ja yhteisöä, tavoitteena on mm. tehdä Suomesta maailman paras paikka rakentaa terveydenhuollon tekoälysovelluksia. Mikko on algoritmisen vaikuttamisen asiantuntija, ja on ollut kutsuttuna puhujana aiheesta useissa kansainvälisissä konferensseissa. Vastuullisuus ja paremman maailman rakentaminen tuleville sukupolville ovat lähellä Mikon sydäntä, ja hän on perustanut aiheen ympärille Vastuunkantajat-yhteisön, jossa on mukana satoja vastuullisuudesta kiinnostuneita yritysjohtajia.
Mikko pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Yhteisön rakentaminen tekoälyn aikakaudella".

Suvi Eriksson
Suvi pyörittää päivätyökseen koulutuspolitiikan erityisasiantuntijan monipuolista arkea akavalaisessa liittomaailmassa Suomen Ekonomeilla. Hän on 16-vuotisen koulutuspolitiikan taipaleensa jälkeen monissa liemissä keitetty yliopistojen kriittinen ystävä, joka innostuu yllätyksistä, rakentavista (twitter)keskusteluista sekä jatkuvasta oppimisesta. Suvi vastaa mieluiten "kyllä", koska se on tuonut elämään useammin hyviä asioita, kuten podcast-emännyyden, matkan Färsaarille, luottamustehtävän käräjäoikeuden lautamiehenä sekä kovin opettavaisia juontokeikkoja.
Suvi on CMADFI 2020:n juontaja ja huolehtii siitä, että osallistujat ovat kartalla siitä, mitä päivän aikana oikein tapahtuu.

Niina Halminen
Niina kehittää organisaatioiden toimintaa yhteisöviestijän näkövinkkelistä. Hän näkee, että vuorovaikutteisen ja avoimen viestintäkulttuurin avulla parannetaan sekä työntekijäkokemusta että tulosta ja siksi hän suunnittelee organisaatioille tämän mahdollistavia viestintäkeinoja.

Tiia Hamro-Drotz
Tiia Hamro-Drotz on sosiaalisen median asiantuntija ja toimari Siliässä. Siliän tavoitteena on auttaa asiakkaitaan löytämään kohderyhmänsä ja luomaan vuorovaikutusta somessa. Tiiaa puhuttelee kullekin kohderyhmälle oikein suunnattu, sitouttava ja koskettava sisältö. Toisinaan Tiia viihdyttää itseään hiippailemalla kukkahattu päässä kolkuttelemaan somen nuorisokulttuurien ovia.
Tiia osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Mistä ja miten nuoret tavoitetaan?".

Samu Hannukkala
Samu on psykologi ja yrittäjä, joka toimii työssään innovaatioiden sekä erilaisten kehitys- ja tutkimusprojektien parissa. Samu on yksi Mieleni- podcastin perustajista, jossa yhdistyy ihmisten tahto jakaa kokemuksiaan sekä vahva visio mielenterveyteen liittyvän tietouden ja ymmärryksen lisäämisestä yhteiskunnassamme. Mieleni on raikas tuulahdus podcast- kentällä ja on saanut hyvää palautetta sairaanhoitopiireiltä ja sivistystoimilta ympäri Suomea.
Samu osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Asiantuntijaviestintä somessa".

Pekka Isotalus
Pekka Isotalus on puheviestinnän professori Tampereen yliopistossa. Pekalla on pitkä viestinnän tutkijan ja kouluttajan kokemus. Hänen päätutkimusaiheensa on pitkään ollut poliittinen viestintä, jota hän on tarkastellut erityisesti poliitikkojen mediaesiintymisen ja sosiaalisen median näkökulmista. Pekka on myös kirjoittanut kirjan johtajien vuorovaikutusosaamisesta. Viimeisin tutkimusprojekti käsittelee yritysjohtajien Twitter-viestintää. Pekka on myös itse aktiivinen viestijä sosiaalisessa mediassa.
Pekka pitää CMADFI 2020:ssä keynote-puheenvuoron "Viestinnän megatrendit muuttavat somea!".

Johanna Janhonen
Johanna Janhonen on CMADFI-tapahtuman äiti, joka orkestroi järjestelytoimikuntaa ja osallistaa some- ja yhteisömanagereita ideoimaan tapahtumaa. Piilotettu aarre -yrityksensä kautta hän auttaa yksityishenkilöitä ja organisaatioita löytämään somesta piilotettuja aarteita somekoulutuksissa ja -työpajoissa, joissa mietitään mm. somestrategioita, sisältökonsepteja ja brändäystä. Hän on myös Suomen tuotteliain Wikipedian kaupallinen päivittäjä, verkkokauppias, tilastotieteilijä ja Playmobil-fani.

Nanna Jussila
Nanna Jussila on Verohallinnon sosiaalisen median tekijä ja kehittäjä, joka innostuu huumorista, yhdessä tekemisestä, luovasta puuhastelusta ja datasta ja lannistuu turhista kokouksista.
Nanna pitää yhdessä Inka Leisman kanssa CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Instagram-storyt toimivana kanavana".

Miikka Kimari
Miikka Kimari on Jyväskylän yliopiston digitaalisesta viestinnästä vastaava viestintäpäällikkö. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus organisaatioviestinnän tehtävistä eri organisaatioissa. Sosiaalisen median parissa hän on työskennellyt 10 vuotta, ja hyvien sisältöjen lisäksi hän innostuu nykyään yhä enemmän analytiikan tuomista mahdollisuuksista ja kehittämisestä. Miikka osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Mistä ja miten nuoret tavoitetaan?".

Helmi Elina Korhonen
Helmi Elina Korhonen on kymmenen vuoden ajan luovinut nuorten sosiaalisen median verkoissa. Vuosiin on mahtunut mediakasvatusta, verkkotyötä yksilöchateissa, tukimuotojen kehittämistä ongelmalliseen digipelaamiseen sekä koulutusmateriaalien tuottoa verkkonuorisotyöhön. Nuorten digitaaliset ilmiöt ovat liikuttaneet Helmi Elinan Viestintä-Pirittaan sekä Sosped-säätiön Digipelirajat'on-toimintaan, joissa molemmissa hän pääsee hyödyntämään nuorisotulkin taitojaan.WhatsAppin hyödyntämisestä nuorison kanssa tehtävään työhön Helmi Elina on julkaissut oppaan sekä kirjoittanut Pelikasvattajan käsikirja 2-teokseen artikkelin pelaamisen motivaatioista.
Helmi Elina osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Mistä ja miten nuoret tavoitetaan?".

Salla-Maaria Laaksonen
Salla-Maaria Laaksonen (VTT) on viestinnän ja teknologian tutkija Kuluttajatutkimuskeskuksella Helsingin yliopistossa. Salla-Maaria on tutkinut muun muassa organisaatioiden mainetta, teknologian käyttöä organisaatioissa, digitaalisen julkisuuden dynamiikkaa ja organisoitumista verkossa. Salla-Maaria on lisäksi aktiivinen tiedeviestijä eri kanavissa ja haluaa innostaa muitakin asiantuntijoita viestimään verkossa - viemään Faktat nettiin, kuten tuoreen kirjansa otsikko kehottaa.
Salla-Maaria pitää CMADFI 2020:ssä keynote-puheenvuoron "Faktat someen: monikanavainen asiantuntijaviestintä eli miten saadaan asiantuntijat viestimään fakta-aiheista sosiaalisessa mediassa" sekä vetää paneelin "Asiantuntijaviestintä somessa".

Inka Leisma
Inka Leisma tekee ja kehittää Verohallinnon sosiaalista mediaa. Inka on strateginen viestinnän osaaja, joka tekee töitä välillä Suomessa ja välillä kansainvälisillä kentillä. Inka innostuu eniten nokkelasta ideoinnista ja uskoo, että yhdessä tekemällä työn jälki on aina vähän parempaa. Vapaa-ajallaan Inka tutkii erään unohdetun kirjailijan elämää.
Inka pitää yhdessä Nanna Jussilan kanssa CMADFI 2020:ssa puheenvuoron "Instagram-storyt toimivana kanavana".

Ville Mäkipelto
Ville on tietotubettaja, jonka YouTube-kanavalla tehdään viihteellisiä tutkimusmatkoja ihmismieleen ja maailmaan. Hänen kanavallaan on yli 70 000 tilaajaa ja hänen videoitaan on katseltu yli 11 miljoonaa kertaa. Koulutukseltaan Ville on teologian tohtori, jolla on takanaan yli viiden vuoden työ tutkijana Helsingin yliopistossa. Videotuotannon lisäksi hän opiskelee parhaillaan psykologiksi ja kuvailee itseään innostuneeksi elinikäiseksi oppijaksi, joka on kiinnostunut liian monesta asiasta.
Ville osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Asiantuntijaviestintä somessa".

Mari Paavoseppä
Mari Paavoseppä vastaa ympäristöjärjestö WWF Suomen sosiaalisen median kanavien yleisösuhteesta ja sisältöjen kehittämisestä. WWF Suomi on sosiaalisessa mediassa innostamassa ihmisiä muuttamaan kulutustaan kestäväksi, jotta voisimme yhdessä pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen ja vähentää maapalloamme uhkaavaa ylikulutusta. Marin mielestä sosiaalisen median tarjoama mahdollisuus keskusteluun on tehokas tapa lisätä ihmisten tietoa kulutuksensa vaikutuksista, ja siten vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen.
Mari osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Tulevaisuuden somenhallintatyökalut".

Juha Pihlaja
Juha on pitkän ja monipuolisen taustan IT-alalta omaava suunnittelja, joka innostuu uusista asioita ja haasteista asiakkaan liiketoiminnan kehittämisestä. Juhalla on kattavaa osaamista suunnittelusta ja palvelumuotoilusta, tietämyksenhallinnan työkaluista sekä konsultoinnista pienissä ja isoissa organisaatioissa.

Elina Pirhonen
Elina Pirhonen on TietoEVRYn markkinointipäällikkö. Aiemmissa rooleissaan Elina on ehtinyt tehdä someviestintää vapaaehtoissektorilla, PK-yrityksissä ja nyt globaalissa konsernissa. Hän rakastaa selkeitä prosesseja ja tavoitteellista, mitattavaa markkinointia. Hän vetää tällä hetkellä TietoEVRYn avainteemoihin liittyviä projekteja kansainvälisen tiimin kanssa. Konsernissa toimiville yksi tärkeä yhteisö on myös omat työntekijät. Palkitsevinta hänelle onkin saada asiantuntijoiden ja asiakkaiden ääni kuuluviin sekä tehdä vaikeista ja monimutkaisista aiheista ymmärrettäviä tarinoita. Elinan ajatuksia pääset kuulemaan somen hallintatyökalut paneelissa. Elina avaa konsernin näkökulmasta sometyökalujen tärkeitä oppeja ja myös epäonnistumisia.

Elina Piskonen
Viestintätoimisto Kaiku Helsingin palvelumuotoiluyksikköä vetävä Elina Piskonen yhdistää työssään palvelumuotoilun ihmiskeskeisen lähestymistavan strategiseen viestinnän kehittämiseen. Elina uskoo vahvasti, että palvelumuotoilun menetelmiä viestinnän tekemiseen sulauttamalla luodaan aidosti vaikuttavaa, kiinnostavaa ja kohderyhmien tarpeisiin vastaavaa kekseliästä viestintää. Elina on perustanut suositun viestinnän ja markkinoinnin palvelumuotoilijat -verkoston ja on merkittävässä roolissa tuomassa palvelumuotoilua Suomen viestintäkentälle.
Elina pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Työntekijöistä somelähettiläitä – miten ymmärtää, mikä oikeasti motivoi?".

Sanni Sadetuuli Saarinen
Sanni Sadetuuli Saarinen on yksi @tiedenaiset-yhteisön ja terveysmedian perustajista, Tiedenaiset Ry.n varapuheenjohtaja, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja sekä terveystiedon aineenopettaja. Tiedenaiset on instagramin suurin suomalainen tiedeyhteisö, joka tuottaa kahdeksan akateemisesti koulutetun nuoren naisen vetämänä monitieteistä, turvallista ja luotettavaa terveys- ja hyvinvointitietoa. Tiedenaiset saavuttavat pelkästään instagramissa 23 000 sitoutunutta seuraajaa, joista suurin osa milleniaaleja. Tiedenaiset tekevät asiantuntijaviestintää somessa raikkaalla sekä uudella tavalla. Sanni on utelias oppija, rakastaa älykästä sarkasmia ja nauttii nuorten terveyskasvatuksesta sekä somessa että kasvokkain.
Sanni osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Asiantuntijaviestintä somessa".

Linda Saukko-Rauta
Linda Saukko-Rauta on seminaarinpelastaja, joka livekuvittaa ja kiteyttää tapahtumien sisältöjä visuaalisiksi muistiinpanoiksi - tietenkin digisti. Yleisimmin hänet tapaa seminaarisalien hämystä tai työpajojen tyrskeestä. Linda tekee myös piirrosvideoita sekä auttaa yrityksiä visualisoimaan strategioita ja prosesseja piirroskuviksi. Entisessä elämässään Linda oli ruotsinopettaja. Har du redan en Redanredan?
Linda kuvittaa CMADFI 2020 -tapahtuman.

Piritta Seppälä
Piritta Seppälä on kysytty viestinnän asiantuntija ja innostava puhuja, joka on yrityksensä Viestintä-Piritta Oy:n kautta kouluttanut tuhansia suomalaisia viestimään tehokkaammin ja tavoitteellisemmin niin verkossa kuin sosiaalisessa mediassa. Pirittan erityistaitoihin kuuluu innostavuus ja vahva esiintyminen lavalla, lopputuloksena konkreettiset vinkit ja uudet oivallukset kuulijoille.
Piritta vetää CMADFI 2020:ssä paneelin "Tulevaisuuden somenhallintatyökalut" sekä pitää puheenvuoron "Mistä muodostuvat hyvät some-ohjeet?".

Pauliina Seppälä
Pauliina Seppälä on digitaalisen vuorovaikutuksen ja yhteisöjen luomisen mestari, joka on ollut mukana rakentamassa useita yhteisöpalveluja kuten joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me, naapurustopalvelu Nappinaapuri.fi sekä yhteisöllisiä tapahtumakonsepteja kuten kierrätyskarnevaali Siivouspäivä. Hän on ennen kaikkea yhteiskunnallinen luova ajattelija ja kehittäjä. Taustallaan hänelle on journalistin ja tutkijan töitä, ja yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden opintoja. Hänen uusin innostuksensa on edistää citymaalaisuutta, urbaanin ja maaseutuelämän yhdistämistä.
Pauliina pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Miten yleisöstä tehdään yhteisö?".

Petra Sievinen
Petra Sievinen on työskennellyt IT-alalla 18 vuoden ajan myyjänä, markkinoijana ja viestijänä. Gofore Oyj:n markkinointi- ja viestintäjohtajana Petra haluaa vahvistaa yrityksen tunnettuutta digitalisaation asiantuntijana ja houkuttelevana työnantajana sekä tukea Goforen kasvustrategiaa. Petran mielestä viestintä on johtamisen tärkein työkalu. Muita häntä kiinnostavia teemoja ovat brändi, tarinankerronta, yrityskulttuuri ja vaikuttaminen. Petra uskoo esimerkillä johtamiseen ja siksi hän on usein ollut työpaikoillaan ensimmäisten joukossa bloggaajana, vloggaajana ja aktiivisena somekäyttäjänä.
Petra pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Viestinnän johtaminen nykyaikaisesti ja digitaalisessa ympäristössä".

Anna Takala
Anna Takala on toimittaja ja mediakasvattaja. Tällä hetkellä hän työskentelee Helsingin Sanomien HS Espoo -liitteen toimittajana, mutta tekee siinä ohessa myös satunnaisia mediakasvatukseen liittyviä keikkoja. Anna on työskennellyt myös parin vuoden ajan nuoriso-ohjaajana ja mediakasvattajana Helsingin kaupungin Nuorten ääni -toimituksessa. Vapaa-ajallaan Anna juoksee pitkin Helsingin kantakaupungin rantoja, lukee iltaisin itsensä uneen ja intoilee kaupunkisuunnittelusta ja arkkitehtuurista.
Anna juontaa CDMAFI 2020:ssä paneelikeskustelun, jonka aiheena on “Miten tavoittaa nuoret somessa”.


Pasi Viinamäki
Pasi Viinamäki on Osuuskauppa Keskimaan digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, joka luotsaa Keski-Suomen suurimman työnantajan 120 sosiaalisen median tiliä ja yli 300 sisällöntuottajaa. Samalla hän vastaa monikanavaisen digitaalisen markkinoinnin kehityksestä ja toteutuksesta sekä sisäisen viestinnän työkaluista ja kultttuurin muutoksesta.
Pasin mukaan yrityksen luottamus sekä maine ansaitaan somessa ja kivijalassa, asiakas on aina yhtä arvokas molemmissa. Siksi hän hauaa tehdä Keskimaasta parhaiten asiakkaitaan palvelevan osuuskaupan (myös) digitaalisesti. Ja auttaa siinä samalla apua tarvitsevia somekollegoita.
Pasi osallistuu CMADFI 2020:ssä paneeliin "Tulevaisuuden somenhallintatyökalut".

Risto Viitanen
Risto Viitanen on luonut pyöräilyharrastuksensa ympärille yli 20 000-päisen yhteisön, jonka keskiössä on YouTube-kanava Velogi. "Haluan innostaa ja auttaa uusia ihmisiä pyöräilyn pariin jakamalla kokemuksiani ja vuosien varrella karttunutta tietoa", hän kiteyttää. "Yleinen kiinnostus pyöräilyä kohtaan on kasvamaan päin ja se on ekologisuutensa vuoksi hyvässä nosteessa myös liikennemuotona."
Yrityksensä Velogi Median kautta Risto paitsi levittää pyöräilyn ilosanomaa, myös konsultoi yrityksiä ja yhteisöitä sosiaalisen median ja etenkin YouTuben saloista, josta hänellä on yli viiden vuoden kokemus. Tämän teeman ympärille on myös syntynyt hänen toinen YouTube-kanavansa Videoneuvos.
Risto pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Tee-se-itse-somevideot ja katselijoiden osallistaminen".

Jari Viljemaa
Jari Viljemaa on LähiTapiola-ryhmän sosiaalisen median päällikkö. Jarin työtehtäviin kuuluu LähiTapiola-ryhmän sosiaalisen median kanavien vetäminen (sis. kehitys, sisältösuunnittelu, raportointi, valmennus ja henkilöstön aktivoiminen sosiaaliseen mediaan). Urallaan Jari on tehnyt töitä niin brändi- kuin toimistopuolella ja kokemusta somen parissa tehtävistä töistä on karttunut yli 5 vuoden verran. Jari uskoo vahvasti työntekijöiden some-aktivoimisen voimaan ja osittain tämän vuoksi LähiTapiola-ryhmässä valmennetaankin henkilöstöä elämänturvalähettiläiksi.
Jari pitää CMADFI 2020:ssä puheenvuoron "Kuinka johdetaan suuren organisaation somea".